×

Sepetiniz

Sepetinizde ürün bulunmamaktadır. Online eğitimlerimizi inceleyebilirsiniz.

0212 381 50 00

WordPress Nedir?

27.02.2018 / Bahçeşehir Üniversitesi / Wissen


Son dönemlerin oldukça popüler internet araçlarından biri olan WordPress, internet üzerinden kurumsal ya da kişisel kimliğinizi oluşturmanıza olanak sağlayan ve web sitelerinin yerine geçen bir uygulamadır. Oldukça uygun fiyatlar ya da tamamen bedava fonksiyonlar içeren bu uygulama ile kısa sürede herhangi bir kodlama ya da yazılım bilmeden gerekli gördüğünüz alanda kimlik oluşturabilir ya da dilediğiniz içeriği paylaşabilirsiniz. Pek çok firma tarafından müşterilerine sunulmak üzere tasarlanan ve kurumsal kimlik inşasının büyük bir kısmını oluşturan WordPress sayesinde kısa yoldan ve oldukça düşük maliyetli bir web sitesi tasarımı elde edebilirsiniz.


WordPress Kullanım Alanları

WordPress dünya üzerinde genellikle web sitesi ya da blog yerine geçen bir uygulamadır. Bloggerlar çağında yaşadığımızı düşürsek özellikle son yıllarda bu uygulamanın ne sıklıkta kullanıldığını tahmin edebilirsiniz. İstatistiksel verileri göz önüne aldığımızda her gün yaklaşık 500 kullanıcı tarafından açılan yeni WordPress hesapları bu uygulamanın ne denli kullanışlı ve popüler olduğunu kanıtlar niteliktedir.

WordPress uygulaması istenilen her türlü içeriğin kolayca paylaşılabildiği ve internet bloglarının oluşturulmasında oldukça önemli bir yere sahip bir uygulamadır.

2003 yılında ilk kez internet ortamına giriş yapan uygulama, kısa sürede popülerlik kazanarak blog yazarlarının ve web sitesi kullanıcılarının gözdesi haline gelmiştir.

Oldukça geniş kapsamlı bir kullanım alanı bulunan WordPres sayesinde kendi işlerinizin tanıtımını yapabilir ya da bizzat şirketinize ait bir web sitesi tasarlayabilirsiniz. Bunun aynı sıra farklı içeriklerle bloglar oluşturabilir sanat, kültür, spor, gezi, edebiyat ya da sinema gibi pek çok alanda hizmet veren yaratıcı içerikler yayınlayabilirsiniz.


WordPress Sürümleri ve Teknik Bilgiler

Web sitesi ya da blog oluşturma amaçlı kullanılan ve bu amaca oldukça kolay ulaşım sağlayan bir hizmet veren WordPress toplamda üç sürüme sahiptir. Wordpress.com, Wordpress.org ve WordpressMU isimleri ile internet dünyasında yer alan bu üç sürüm kolay kullanımları sayesinde herhangi bir yazılım dili bilmenize gerek dahi kalmadan kullanıcılarına hizmet vermektedir.

Tasarladığınız blog ya da web sitesinin içeriğine göre kolayca seçip uygulayabileceğiniz çeşitli tema ve şablonlara sahip olan uygulama kullanıcılarının bu şablonları özelleştirmelerine de olanak sağlamaktadır. WordPress kontrol panelini kullanarak özellikle istediğiniz eklentileri var olan şablonlar üzerine ekleyerek kendi tarzınızda bir site de yaratabilirsiniz.

Ana özelliklerinde biri olan 3GB ücretsiz depolamaya sahip bir blog ya da web sitesi sahibi olabilir ve görselliği doğrudan temalar üzerinden ayarlayabilirsiniz.

Bu özelliklerin yanı sıra blog ya da web sitenizin tanıtımını yapabilmek adına çeşitli büyük sosyal medya kanalları üzerinden WordPress hesabınızın linkini kolayca paylaşabilir ya da direkt olarak bağlantılarınıza ekleyebilirsiniz.

Ücretsiz versiyonunu da süresiz olarak kullanabileceğiniz WordPress uygulamasının Premium versiyonu sayesinde belli bir meblağ ödeyerek daha farklı uygulamalar ve tasarımlara da ulaşabilirsiniz.


WordPress Sorunları ve Çözümleri

WordPress kullanıcılarının dikkat etmesi gereken en önemli nokta ise eski sürümlerdeki uygulamanın SQL enjeksiyonu ya da XSS saldırılarına açık olması durumudur. Bu gibi durumlarla karşılaşmamak adına sürümünüzü güncel tutmanızda fayda vardır.



Kaynak: Bahçeşehir Üniversitesi / Wissen

Yazara Soru Sor

Blogumuza Abone
Olun

Güncel makalelerden ve eğitim fırsatlarından haberdar olmak için abone olabilirsiniz.

Öğrenci Yorumları

Benim gibi işsiz bir mühendisi alarak hayatında büyük bir dönüm noktası yarattığı için Wissen’e sonsuz teşekkürlerimi sunarım.
Muhammed GÜNGÖRMEZ
Şu anda da bu bilgiler ışığında Turkcell Teknoloji ICT’de çalışmaktayım. Bütün bu tecrübelerden dolayı Wissen’e çok teşekkür ederim.
Nevzal BAL
Wissen gerek marketing gerek sosyal medyada desteklerini esirgemedi ve eğitmenler her zaman yanımda oldu. Wissen ailesine çok teşekkür ederim.
Barış ÖZGEN